Werkervaring

SEO werken-bij website

December 2021 – februari 2022

Tijdens het afstuderen is dankzij een bug bij het updaten van de werken-bij website van Pentair een hoop werk verloren gegaan. Aan het einde van mijn scriptie ben ik ingehuurd om dit te herstellen. Een oude back-up van de website werd teruggezet en de schade in kaart gebracht. Dankzij de bug heb ik mogen werken aan de SEO van de website. Hierbij heb ik onderzoek gedaan naar keywords, deze toegepast in de teksten en de structuur van alle pagina’s geoptimaliseerd. Ook heb ik hierbij de kans gekregen om de gebruikerservaring op de website verder aan te passen naar het adviesrapport. Zo zijn er meerdere sollicitatieformulieren aangemaakt om deze beter te kunnen tracken. Omdat er naast Google Analytics meerdere programma’s van derden worden gebruikt is er gekozen om te gaan werken via Google Tag Manager. Zo kan er door middel van één request meerdere extensies worden ingeladen, waardoor de website weer een stukje sneller wordt.

Wil je meer weten over mijn functioneren?

Ester van Pentair heeft een referentie over mij geschreven!

Afstudeerscriptie – User Experience

December 2020 – december 2021

Bij Pentair in Winterswijk heb ik mijn afstudeerscriptie mogen doen. Pentair maakte gebruik van een detacheringsbureau om zijn personeel te werven. De service is goed, maar de kosten voor het gebruik van detacheringsbureau zijn hoog. Om het probleem te tackelen zijn meerdere studenten aan de slag gegaan met dit probleem. De website www.onzepompenmakenwijsamen.nl is in februari 2020 gelanceerd. Na de lancering is de website geoptimaliseerd maar bleven de sollicitaties uit. Gedurende de ontwikkeling van de website is er te weinig gekeken naar de opbouw. Voor mijn afstuderen ben ik gaan kijken naar de User Experience van de website. Op dit gebied had ik weinig tot geen ervaring. Echter zie ik overal een uitdaging in en ben ik fanatiek aan de slag gegaan om mezelf te verdiepen in user experience. Om tot een conclusie te komen zijn er diverse onderzoeken en analyses gedaan met als hoofdvraag: Hoe kan de website www.onzepompenmakenwijsamen.nl het beste ingericht worden om de doelgroep te laten solliciteren? Uit het onderzoek is een adviesrapport voortgekomen. Veel van deze adviezen zijn vertaald naar de website en hebben een goede impact gehad. Het heeft een flinke kostenbesparing voor Pentair opgeleverd.

Cijfer: 8,0

Leidinggevende zaterdagploeg / Productiemedewerker

Augustus 2016 – heden

Tijdens mijn opleiding Creative Business aan het Saxion ben ik via het uitzendbureau terecht gekomen bij Coates Poedercoatings in Lichtenvoorde. Hier heb ik iedere zaterdag gedurende mijn opleiding kunnen werken. Er werd al gauw gemerkt dat ik een groot verantwoordelijkheidsgevoel heb en dat ik leergierig ben. Daardoor ben ik op verschillende posities ingezet en ben ik vrijwel op elke plek inzetbaar: een veelzijdige alleskunner. Momenteel houd ik mij bezig met het aansturen van de zaterdagploeg, bereid ik werk voor en waar nodig val ik in of assisteer ik de productie.

Verder heb ik ook bijgedragen aan de ontwikkeling van de nieuwe website. Zij zijn erg trots dat zij een maakbedrijf zijn in De Achterhoek. Dit zie je terug in het ontwerp. De video en teksten zijn aangeleverd.

Ben je benieuwd naar hoe mijn functioneren wordt ervaren?

Renz van Coates heeft een referentie geschreven!

Tussenstage hbo – Front-end developer & Online Marketeer

Augustus 2018 – februari 2019

Gedurende mijn tussenstage bij Simplix heb ik meer ervaring opgedaan op het gebied van WordPress. Zij maakten daarbij gebruik van het drag- en drop systeem Avada. Zo heb ik meerdere sites mogen ontwikkelen en mijn ervaring hiermee kunnen uitbouwen. Mijn CV is ook opgezet door middel van WordPress en Avada. Echter ben ik er tijdens deze stage achtergekomen dat ik veel liever wil werken aan het bijdragen van het succes achter een website. Doordat Simplix zich in hetzelfde gebouw bevind als Frappant heb ik ervaring kunnen opdoen als Online Marketeer. Hier heb ik een aantal dagen mee kunnen lopen met een Online Marketeer en zelf verschillende opdrachten mogen uitvoeren op het gebied van Online Marketing. Vooral op het gebied van SEO. Daarnaast heb ik uitgebreid kennis gemaakt met Google Search Console, Google Tag Manager en Google Analytics. En heb ik een aantal cursussen afgesloten via Google. Dankzij deze stage is mijn interesse in data ontstaan en wil ik mijn kennis op dit gebied dan ook graag uitbreiden.

Cijfer: 9,0

Eindstage MBO – FRONT-end DEVELOPER

Augustus 2009 – februari 2016

Bij Enveloprint ben ik jaren in dienst geweest als productiemedewerker. Doordat de website een verouderde look-and-feel had, heb ik een voorstel gedaan om mijn eindstage in het teken te laten staan van het ontwikkelen van de nieuwe website voor Enveloprint. Nadat beide partijen tot een overeenkomst zijn gekomen is er een besluit gemaakt om een custom-build WordPress website te realiseren voor de B2B markt. Hierbij heeft de nadruk gelegen op het bewaken en behoud van de huisstijl. Dit is voor mij een grote uitdaging geweest doordat ik bij eerdere stages slechts bezig ben geweest met het ombouwen van websites of het omzetten van ontwerpen naar websites. Aan het einde van mijn stage is er een compleet nieuwe website gerealiseerd. Helaas is de website nooit online gekomen. Mede door deze stage ben ik erachter gekomen dat ik niet verder wilde op het gebied van het ontwikkelen van websites. Gedurende de stage heb ik aan werkvoorbereiding gedaan voor de drukkerij, denk hierbij aan orders verwerken. Daarnaast heb ik mij bezig gehouden met de customer support van de oude website.

Cijfer: 8,0

TUSSENSTAGE MBO – FRONT-END DEVELOPER

Augustus 2013 – februari 2014

Tijdens de stage bij Mull2Media heb ik voor het eerst kennis gemaakt met WordPress. Dit is een gooi in het diepe geweest doordat ik geen ervaring had met WordPress. Beeld je hierbij in dat WordPress ook nog in de kinderschoenen stond en er nog veel code geprogrammeerd moest worden. Om websites voor klanten te ontwikkelen werd veelal gebruik gemaakt van templates. Deze zijn gebouwd door Mull2Media en heb ik gedurende mijn stage moeten ombouwen volgens aangeleverde ontwerpen. Dit is onderdeel geweest van de strategie van het bedrijf. Zij hebben via vele websites signproducten verkocht. Al deze websites hebben dezelfde look en feel gekregen om herkenbaarheid te creëren. Daar heb ik mij voornamelijk mee bezig gehouden. Omdat ik tijdens de stage de enige stagiair was met een rijbewijs in het bezit heb ik het hele land mogen doorrijden om producten af te leveren en heb hiermee met vele klanten contact gehad.

Cijfer: 7,5

Heb je vragen over mijn werkervaring? Stel ze gerust!

Opleidingen

Mediadeveloper

Op het Graafschap College heb ik de opleiding webdevelopment gevolgd. Ik wilde leren programmeren nadat..

LEES MEER

Creative business

Gedurende mijn MBO opleiding raakte ik gefascineerd door data, wat maakt een website nou echt een succes?

LEES MEER

HAVO ECONOMIE

Als late leerling ben ik op het Almende Collega Isala terecht gekomen. Hier volgde ik HAVO/VWO in de eerste twee..

LEES MEER